קרם ברולה טבעוני

קרם ברולה טבעוני

 

זמן הכנה דרגת קושי זמן בישול
20 דקות כל אחד יכול 20 דקות

כשערכתי את הגיליון הראשון של 'פשוט מגזין' ישבתי וחשבתי מה יכול להיות ראוי עבור הקוראים, והבנתי שהכי נכון יהיה ללכת על משהו מתוק, מיוחד וקל אוד להכנה.השקת 'פשוט מגזין' הייתה הזדמנות עבורי להחזיר למטבח שלי משהו שגם ממנו חשבתי שלא אהנה יותר, דבר שגרם למטבח שלי להיראות כמו מעבדת כימיה לכמה ימים.

אז החלטתי ללכת על קרם ברולה טבעוני, אבל לא היה לי מושג איך אני אמור לעשות זאת, וכדי לעמוד ביעד התחלתי לבצע ניסויים.

עשיתי ניסיון ראשון, התגובה הכימית של המרכיבים לא הייתה צפויה והקרם התפרק.
עשיתי ניסוי שני, הציוד איתו עבדתי לא התאים ולכן לא הגעתי למרקם הנכון.
עשיתי ניסוי שלישי, וזהו. זה הספיק!

חשבתי שזה הולך להיות מתכון מסובך אך בסוף התברר שאין קינוח ברמה הזאת שהוא פשוט כל כך כמו קרם ברולה טבעוני.

המרכיבים (6 מנות):

250 מ"ל שמנת צמחית אלפרו.
250 מ"ל חלב סויה לא מתובל (גם אלפרו).
100 גרם סוכר.
2 כפות קמח טפיוקה.
רבע כפית קרם טרטר.
1 מקל וניל.

מחממים תנור ל-120 מעלות.

בקערה מערבבים חצי מכמות חלב הסויה עם כף קמח טפיוקה וקרם הטרטר עד שהכל התמוסס.

יוצקים את השמנת ואת שאר החלב סויה לסיר יחד עם הסוכר ומקל הוניל (לאחר שפתחנו אותו באמצע).
מניחים את הסיר על אש בינונית ומערבבים כל הזמן כדי שלא ישרף.
כאשר מגיעים לסף רתיחה מוציאים את מקל הוניל ותוך כדי ערבוב יוצקים לאט לאט את תערובת חלב הסויה עם קמח הטפיוקה לתוך הסיר ומכבים את האש.

בזריזות יוצקים את הקרם שנוצר לתוך קעריות עמידות לחום.
מסדרים את הקעריות על תבנית עמוקה, ממלאים את התבנית במים רותחים עד לחצי מגובה הקעריות ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

לאחר מכן מוציאים מהתנור ומניחים לקרם להצטנן, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

לפני הגשה מפזרים בצורה אחידה שכבה דקה של סוכר מעל הקרם וממיסים אותו באמצעות מבער.

נטו 15 דקות עבודה לקינוח מרשים וטעים שנעלם במהירות שיא.

במידה ואתם לא יודעים מהיכן לקנות חומרי גלם מסוימים אתם מוזמנים ליצור קשר ואספר לכם מהיכן אני קונה אותם.

(Visited 260 times, 1 visits today)