לחם שאור קקאו ואגוזים

לחם שוקולד מוכן

המתכון הבא של לחם שאור קקאו ואגוזים, מתאים במיוחד לאנשים שאוהבים את הטעם של שוקולד מריר אקסטרים.

למי שלא מיומן באפיית לחמים – יש דרך פשוטה וקלה להשיג את מיומנויות אפיית הלחמים די מהר כך שגם אתם תוכלו להתחיל וכבר להשיג תוצאות מצוינות!

מה שמיוחד במתכון הזה הוא שמדובר בלחם שבקלות יכול להחליף עוגות בחיי היומיום של אנשים מסוימים. עם לחם הקקאו הם יכולים ליהנות מדבר שגם מספק את הצורך וגם הרבה יותר מזין.

זה לא השוקולד שקובע אם הלחם יהיה מזין או לא, אלא בחירות אחרות שנקבל בתהליך הרכבת לחם שוקולד כזה.

תחשבו על פרוסת לחם קקאו, טרייה וחמה, ארומטית מקוקוס, ברנדי ומווניל, מרוחה בחלבה איכותית או קונפיטורה טובה.

זה הרעיון.

אז אם נשתמש בקמח טוב (כוסמין אורגני 70% או מלא יותר – לבחירתכם), נוותר על השמרים ונשתמש במחמצת, נעיף את הקנולה ונעבור לשמן קוקוס אורגני, נקבל גרסה משופרת והרבה יותר מתקבלת ומבחינתי אף מבורכת.

יתרון נוסף הוא שאין פה טכניקות מטורפות של הקצפות וקיפולים. זה בצק של לחם וככה עובדים איתו, לכן לא חייבים ציוד או מכשור מיוחד.

לחם שוקולד פרוס

לכל מי שמסתכלים על אפייה מהצד, סקרנים ומלאי תשוקה, אך חוששים לנסות ולא להצליח – לכו לסדנה לאפיית לחמים!

לכו למקום בו תוכלו ללמוד משף קונדיטור את סדר הפעולות הנכון, כדי שתוכלו להתחיל לאפות לחמים ומיד להצליח.

אשתף ואומר שלי באופן אישי סדנת אפייה אחת של 3-4 שעות שינתה את החיים.
אני כבר שנתיים לא קונה לחם ואוכל הרבה ממנו ואת האיכותי ביותר וזה אחד מהעיסוקים המתגמלים והמהנים ביותר עבורי.

בצק של לחם שוקולד לפני התפחה

בצק של לחם קקאו

יאללה למתכון:

מרכיבים:

500 גרם קמח כוסמין 70%.
כוס מחמצת.
כפית מלח.
250 מ"ל מים.
2 כפות סילאן.

כף שמן קוקוס (נוזלי).
50 גרם קקאו.
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.
חופן אגוזים קצוצים גס.

כפית תמצית וניל.
כף ברנדי.

בקערת מיקסר מערבבים את הקקאו עם הקמח והמלח.

מוסיפים את המחמצת והמים ומפעילים במהירות נמוכה.
לאחר שמתחיל להתגבש בצק אפשר להגביר את המהירות בהדרגה.

לאחר מספר דקות מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים וממשיכים ללוש.

לאחר כ-10 דקות צריך להתקבל בצק רך וגמיש, מעט דביק ויציב (לא נשפך).

מורידים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים ככדור. מכניסים לקערה מקומחת, מכסים במגבת רטובה ומתפיחים למשך 6-8 שעות.

מחלקים את הבצק ל-3, מעצבים את כיכרות הלחם ומניחים בסלסלות התפחה. מתפיחים למשך כשעתיים נוספות.

מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו קערה עם מים (זה בשביל הקראסט של הלחם, זהירות מהאדים העולים כשאתם פותחים את התנור).

מסדרים את הלחמים על תבנית וחורצים את הלחמים.

בצק של לחם שוקולד לפני אפייה

צריך גם לדעת באיזה כלים להשתמש כדי לקבל תוצאות טובות.
אחר כך את הכלים זה ממש פשוט וזול להשיג.

מכניסים את הכיכרות לתנור ומנמיכים ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
לאחר מכן מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

סקרנים – תרגיעו. אין מה לפתוח את התנור, הוא יהיה בסדר גמור. רק שימו שעון מעורר שיזכיר לכם להוציא אותו בזמן.

בתום האפייה מניחים את הלחמים על רשת ונותנים להם להצטנן למשך לפחות שעתיים.

הייתי כן איתכם מההתחלה. ציינתי שהמתכון דורש מיומנות.
זה כך כי לכל אחד מהשלבים יש את הדיוקים שלו.
בלתי אפשרי להכניס למתכון את כולם, והם ההבדל בין לחם דחוס ויבש לבין לחם קראנצ'י, רך מבפנים, גבוה ואוורירי.

לחם שוקולד מוכן

תוצאה מושלמת כל פעם מחדש!

עוד באתר

מתכונים טבעונים לחץ כאן
בלוג בריאות לחץ כאן
אורח חיים בריא
לחזור לשגרה
(Visited 282 times, 1 visits today)