עוגיות טחינה טבעוניות

הוראות להכנה עוגיות טחינה טבעוניות:

מחממים תנור ל-160-170 מעלות.בקערה מערבבים:כוס קמח (לרגישים לגלוטן קמח תמי יכול להיות תחליף מצוין).
חצי כוס טחינה.
4 כפות שמן קוקוס.
כפית שטוחה שומשום.
קורט מלח.
כפית אבקת אפייה.
כפית תמצית וניל טבעית (בהמשך אסביר כיצד מכינים).
חצי כוס סילאן

מערבבים עד שיש בצק אחיד שומני, מגלגלים כדורים קטנים ומניחים בעדינות על נייר אפייה.להשתדל להשאיר רווחים קטנים בין הכדורים כי הם נפתחים טיפה בחום.

עד כאן עברו 15 דקות… עכשיו…

מכניסים את התבנית לתנור ל-12 דקות בול! סה"כ 27 דקות להכין את העוגיות.

כשמוציאים את העוגיות הן עדיין בהירות. זה בסדר, ככה הן אמורות להיות.
לצנן ולהגיש.
לאחסן בקופסה סגורה במקרר, זה מייצב אותן אפילו יותר.

עוגיות טחינה

ועכשיו לטיפ שהבטחתי..

לפני כמה חודשים נתקלתי בסרטון שמראה כיצד מפיקים תמציות בטעם וניל.
בדקתי את העניין הזה ופתאום קלטתי שכולם יודעים על זה חוץ ממני.
בקיצור, החלטתי לא לסמוך גם בעניין הזה על מוצרים מעובדים ופשוט הכנתי לבד תמצית וניל בבית.

כדי להכין תמצית וניל צריך כלי זכוכית קטן. אני משתמש בבקבוקון זכוכית 30 CC שאפשר לקנות
בסופר פארם או בחנויות שמוכרות ציוד למטפלים, אבל גם צנצנת קטנה תתאים.
לתוך הכלי מוזגים ברנדי. ברנדי פשוט של בישול מצוין למטרה הזאת, וזורקים לתוכו מקל וניל
שפתחתם אותו וחשפתם את הזרעים שלו.
האלכוהול ממצה את הטעם של הוניל, בדיוק כמו שמכינים ליקרים ביתיים.

בתוך מספר ימים תקבלו מיצוי של הוניל.

עוגיות אניס מרוקאיות
עוגיות אניס מרוקאיות
עוגיות אלפחורס
אלפחורס
מקפא בננה ופפאיה
מתכונים טבעונים לחץ כאן

מומלץ לקריאה

איש צועד במסע
בחירה
(Visited 764 times, 1 visits today)