עוגיות אלפחורס טבעוניות

תתכוננו לעבודה הסיזיפית הכי מספקת שעשיתם בחייכם!

אני מעדכן את עמוד המתכונים באתר ורואה שבשנה האחרונה הייתה לי משיכה עזה למתוק.

כמובן שההסבר הביולוגי לזה ברור לי והמסר שהגוף צריך נוטריאנטים מפירות טריים, יחד עם זאת הייתי לי הזדמנות לנתב את האנרגיה הזאת למקום יצירתי ולטבען עוגיות אלפחורס מהמתכון שהייתי עובד על פיו לפני שנים ארוכות.

בריאות מבחינתי אינה כרוכה באובססיביות המונעת מאיתנו דברים שאנו נהנים מהם, כל עוד אנו צורכים מהם במידה, וגם בזה כמובן יש הסתייגויות ויוצאים מן הכלל. בוודאי שישנם דברים שהייתי ממליץ לא לגעת בהם לעולם.

אבל עבורי אלפחור (ברבים – אלפחורס) תמיד הייתה מלכת העוגיות, ובגרסה הטבעונית היא אפילו יותר טעימה!

מצרכים לריבת החלב:
כוס ורבע סוכר חום.
מקל וניל.
ליטר חלב סויה.

לצמצם על אש נמוכה עד לקבלת נוזל סמיך, לערבב כל הזמן או לחלופין לזרוק מס' גולות לסיר שיעשו את פעולת הערבוב.
חשוב לקחת בחשבון שכשהנוזל מתקרר הוא מסמיך יותר כך שלא כדאי לצמצם יותר מידיי.
לשפוך לצנצנת חמה (צנצנת קרה עלולה להתפוצץ מהריבה הרותחת), לצנן ולשמור במקרר.

מצרכים לעוגיות:
200 גרם קמח.
300 גרם קורנפלור.
כפית אבקת אפיה.
חצי כוס סוכר.
150 גרם שמן קוקוס רך אך לא נוזלי.
50 גרם קרם קוקוס.
3 כפות רסק תפוחים.
גרידת לימון.
כפית תמצית וניל.

מערבבים במיקסר (וו גיטרה) את הסוכר עם שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, גרידת הלימון, תמצית הוניל, רסק התפוחים.
כשמתקבלת תערובת אחידה מוספים בהדרגה את הקמחים עם אבקת האפייה עד לקבלת בצק אחיד.
מניילנים ומכניסים למקרר לעשרים דקות.
מרדדים לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים עם רינג קטן.
אופים 6-7 דקות על 160-170 מעלות. העוגיות צריכות לצאת מהתנור לפני שהן משחימות.

אחרי קירור מזליפים על עוגיה ריבת חלב, סוגרים ומגלגלים בקוקוס טחון.

עוגיות אלפחורס טבעוניות
מיץ עשב חיטה
מיץ עשב חיטה
גבינת לאבנה פרוביוטית
גבינת לבאנה טבעונית
לחם ללא גלוטן
לחם טבעוני ללא גלוטן עשוי מכוסמת.

מומלץ לקריאה

איש צועד במסע
בחירה
(Visited 1,774 times, 1 visits today)