גבינת לאבנה טבעונית

דבר נוסף שניתן להכין מיוגורט הסויה שהכנו בבית (וידאו 01:00).

כן, זה עד כדי כך קל להכין בבית גבינת לאבנה טבעונית אמיתית, פרוביוטית, בריאה וטעימה!
כל מה שאתם צריכים זה ליטר יוגורט שהכנתם בבית, בד חיתול או בד גבינה וסבלנות להמתנה של עוד 24 שעות.
מבטיח לכם שזה שווה את זה!

שימו לב!
מיד כשרוקנתי את הצנצנת מילאתי אותה חזרה, השאריות של היוגורט שהכנתי בה ישמשו כסטארטר.
הצנצנת תחכה על השיש למשך 24 שעות, כך יש לי תמיד יוגורט מוכן (שמחזיק מעמד יותר משבוע!).

הכל בסרטון:
(אמנם הכנתי את הפיתות "לפי העין" אך שחזרתי עבורכם את המתכון והוא מופיע אחרי הסרטון)

במידה ואתם לא מגיעים לסיים את הכנת הגבינה בזמן אל תשאירו אותה בחוץ.
הכניסו אותה למקרר וטפלו בה כשתתפנו, בגלל שהיא פרוביוטית היא עמידה יותר ולא יקרה לה כלום אם היא תמתין לכם במקרר.

במידה ובגלל הזמן שעבר היא התייבשה יותר מידיי, כל מה שצריך לעשות זה להחזיר לה נוזלים ע"י הוספת ממש מעט מים.

כמובן, בהגשה לפזר מלמעלה זעתר ומעט שמן זית איכותי בכבישה קרה.

ואם אתם חוששים שלא ילך לכם עם הפיתות ואתם רוצים ללמוד איך עובדים עם בצק, הצטרפו אלינו לסדנת האפייה של אופה לחם ותקבלו בסיס לעבודה עם בצק שישרת אתכם לתמיד, יפתח לכם עולם חדש של אפשרויות ומגוון קולינרי בריא!

מתכון לפיתות על המחבת (6-8 פיתות) מתאים גם לאפיית פיתות על סאג':

200 גרם קמח כוסמין מלא.
120 גרם מים.
3 גרם מלח.

שלב א' – אוטוליזה – חיבור ראשוני בין המרכיבים:
לערבב טוב את החומרים ולהשאיר למנוחה למשך כ-15 דקות.

שלב ב' – לישה:
יש ללוש את הבצק טוב, בתנועת מתיחה וקיפול, במשך מספר דקות.
להניח למנוחה נוספת למשך כ-15 דקות.

שלב ג' – חלוקה ואפייה:
נחלק את הבצק לחתיכות שוות ונכדרר.
על משטח מקומח היטב נרדד את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ.

נניח על מחבת חמה (ללא שמן!!!).
יש להפוך כל 1.5 – 2 דקות כדי שלא ישרפו.
אם נשרפו לפני שעברו 2 דקות זה אומר שהאש גבוהה מידיי.

כדי שהפיתה תתנפח היא חייבת להישאר אטומה.
פיתה שנשרפה לא תתנפח יותר.

להוריד מהמחבת כשנוצרו כתמים שזופים על הפיתה.

בתאבון!

פנקייק משעועית מאש
פנקייק מאש
גבינת שקדים טבעונית
גבינת שקדים טבעונית
חביתה טבעונית – וידאו
חביתה טבעונית ללא גלוטן
מתכונים טבעונים לחץ כאן

מומלץ לקריאה

איש צועד במסע
בחירה
(Visited 635 times, 1 visits today)