מרק תימני טבעוני

מתכון וידאו (01:15) של מרק תימני טבעוני קל ומהיר להכנה!

לפעמים יש מסביב למנה מוכרת ואהובה איזשהו חשש שאם ננסה לא נצליח, הרי עומדות מאחוריה עשרות שנים של מסורת ושורשים.
המון זיכרונות כרוכים בהכנת המתכון הזה ועם טופו, זה יוצא כל כך מושלם ומדויק, כך שהסיפוק וההנאה גדולים אפילו יותר!
במקרה הזה המתכון כל כך קל שגם אם זו הפעם הראשונה שלכם, זה יצא לכם בול!

המרכיבים להכנת מרק תימני טבעוני (4 מנות):

2 כפות שמן זית.
בצל בינוני חתוך גס.
2 שיניי שום.
5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
4-5 מקלות סלרי עם העלים.
400 גרם טופו חתוך לקוביות גדולות.
כוסברה טרייה.
כף חווייג' למרק.
כפית מלח.
פלפל שחור גרוס.
מים רותחים.

מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים בעדינות את הבצל והשום עד להשחמה.
חשוב לוודא שהשמן לא נשרף.

מוסיפים את תפוחי האדמה ונותנים גם להם להשחים מעט.

קוצצים גס את הסלרי והכוסברה ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים את הטופו ומערבבים שוב עד שהוא תופס את הצבע הנכון.

מכסים במים רותחים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש קטנה ל-40 דקות.

תפתחו את הסיר באמצע פעם אחת בשביל לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

המרק הולך מעולה עם חלה של שישי, עם לחוח או קובנה של שבת בבוקר.
להגיש לצד חילבה, ירקות חתוכים (מלפפון, בצל ירוק, צנונית..) ופלח לימון.

לבריאות עיוני!!

פשטידת ירקות טבעונית – וידאו
פשטידת טופו וירקות
גבינת לאבנה טבעונית
גבינת לבאנה טבעונית
חביתה טבעונית – וידאו
חביתה טבעונית ללא גלוטן
מתכונים טבעונים לחץ כאן

מומלץ לקריאה

איש צועד במסע
בחירה
(Visited 346 times, 1 visits today)